Project Description

All exclusive

 

Ja, nee, je hebt dat tijdsverschil, hè? Dus het was inmiddels al dinsdag toen we in Bangkok aan kwamen. Vanuit daar zijn we meteen door gegaan naar Koh Samui. Met zo’n wankel klein vissersbootje, weet je wel. Nou, ik natuurlijk weer de hele boel ondergekotst. Weet je nog, Fred? Dat ik zo moest kotsen. Komt door dat gedoe met mijn sinussen. Maar prachtig eiland verder. Hebben we drie dagen all inclusive gezeten. Was een goed resort. Toch, Fred? Dat het een goed resort was. Ja. Ik vond dat. Lekker eten. Niet dat je zegt: aardappels en snijbonen ofzo, maar ook weer niet ál te exotisch, dat je denkt: wat voor beest is dít nou weer?

Toen naar nog zo’n eiland, hoe heette dat ook alweer, Fred? Weet jij dat nog? Ook iets met Kho dan, denk ik. Nou, en toen nog een paar dagen op het strand op Ko Pha Ngan, om even bij te komen van alles. En toen als laatste dus door naar Koh Tachai. Nou, zoiets had ik nog nooit gezien. Zó mooi. Zó. Mooi. Echt een paradijs. Toch, Fred? Dat Koh Tachai. Dat dat een paradijs is. Komt door dat ecotoerisme daar, hè. Mochten ook niet teveel mensen tegelijkertijd op dat eiland. Als je bijvoorbeeld ging snorkelen – ja, ik natuurlijk niet want ik zit met mijn sinussen, maar die andere mensen gingen wel – dan moest je heel voorzichtig zijn vanwege het koraal. We hadden nog onwijs geluk, want wij waren de laatste groep, vanaf nu mogen er helemaal geen mensen meer op dat eiland.

Maar het mooiste was: kwamen we thuis, afgelopen zondag, zit Anja van hiernaast in haar voortuin. Wij lekker bruin, zij daar met haar dekentje en haar uitgroei. Ik zeg: Fred, ga jij de koffers even binnen zetten. Dus ik Anja vertellen over de vakantie. Wat denk je? Zegt zij dat ze een reis hebben geboekt, zij en Eelco, naar precies dezelfde plek als waar Fred en ik net vandaan komen! Ze zegt: we vliegen op Bangkok en dan Ko Pha Ngan en naar Koh Tachai. Ik zeg: Anja, zeg ik, heb ik mooi even slecht nieuws voor je. Koh Tachai is dicht. Vanwege het koraal. Mogen geen toeristen meer op. Baalde ze natuurlijk van. Ja, echt lachen vond ik dat. Toch, Fred? Die kop. Hoe ze keek. Anja.

Ja. Die kop van haar was misschien wel het mooiste moment van de hele vakantie.

Geschreven voor Shortreads_